Nieuws

DAV Kronos neemt de organisatie Hoge Lage Torenloop over

Op zondag 26 november 2017 vindt (onder voorbehoud) de Hoge Lage Torenloop plaats, een van de meest charmante wegwedstrijden van Twente. De start is in Oldenzaal bij de St. Plechelmusbasiliek (de hoge toren) en de finish – na 15 kilometer – bij het Wim T. Schippers-torentje (de lage toren) op het terrein van Universiteit Twente.

Dubbel parcoursrecord tijdens Hoge Lage Torenloop

Twentse lopers o.a. Fabian ten Kate, Ingrid Prigge, Lesley Smit, Casper Koelma, Lisanne Meuleman en Alex Strienstra gingen afgelopen zondag de strijd met elkaar aan op het 15 km parcours van de Hoge Lage Torenloop.
Samen met 350 deelnemers renden zij bij ideale weersomstandigheden van de St. Plechelmusbasiliek in Oldenzaal naar het verzonken torentje van Wim T. Schippers in Enschede.

Thijs Theunissen en Ingrid Prigge winnen 23e editie Hoge Lage Torenloop

De Hoge Lage Torenloop op zondag 9 november is gewonnen door Thijs Theunissen en Ingrid Prigge.
Van de hoge St. Plechelmusbasiliek in Oldenzaal naar het lage, verzonken torentje van Wim T. Schippers op de campus van de Universiteit Twente. De afstand van 15 km werd dit jaar weer nieuw leven ingeblazen door de Stichting Marathon Enschede.

Running Center Enschede partner Hoge Lage Torenloop

Stichting Marathon Enschede organiseert op zondag 9 november 2014 de 23ste editie van de Hoge Lage Torenloop. Running Center Enschede is de nieuwe partner voor dit evenement. De Hoge Lage Torenloop,  van de St Plechelmusbasiliek in Oldenzaal naar het Torentje van Wim T. Schippers op de campus van de Universiteit Twente, is oorspronkelijk bedacht door studentenvereniging Kronos. Zij organiseerden dit evenement tot vijf jaar geleden. De stichting Marathon Enschede heeft het evenement nu nieuw leven ingeblazen. 

Inschrijving Hoge Lage Torenloop geopend

Stichting Marathon Enschede organiseert op zondag 9 november 2014 de 23ste editie van de Hoge Lage Torenloop. Deze loop gaat van de St Plechelmusbasiliek in Oldenzaal naar het Torentje van Wim T. Schippers op de campus van de Universiteit Twente. De wegwedstrijd werd oorspronkelijk bedacht door leden van de studentenvereniging Kronos. Zij organiseerden dit evenement tot vijf jaar geleden. De stichting Marathon Enschede heeft het evenement nu nieuw leven ingeblazen. Deelnemers kunnen zich vanaf woensdag 3 september inschrijven.